Aile Danışmanlığı Ne Kadar Maaş Alır?
Aile danışmanlığında ortalama maaş altı bin liradır. Bu miktar kurum ve kuruluşların çalışma politikaları doğrultusunda değişkenlik gösterir. Dolayısıyla bir aile danışmanına daha düşük veya daha yüksek ücret verilmesi de mümkündür.
Aile danışmanı maaşları ile ilgili Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yayınlanan bir ilana göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde çalıştırılacak olan aile danışmanlarının 2.500 ila 3.000 TL arasında maaş almaları bekleniyor.
Contents
- 1 Aile danışmanı maaşı ne kadar?
- 2 Aile danışmanı olarak nerelerde çalışır?
- 3 Aile danışmanı olarak atanan var mı?
- 4 Kamuda aile danışmanı nasıl olunur?
- 5 Aile Danışmanlığı çalışma konuları nelerdir?
- 6 E devlet Aile Danışmanlığı Nedir?
- 7 Hangi bölüm mezunları aile danışmanı olabilir?
- 8 Kimler Aile Danışmanlığı Merkezi açabilir?
- 9 Aile Danışma Merkezlerinde kimler çalışır?
- 10 Devlet memuru aile danışmanlık yapabilir mi?
- 11 Aile Danışmanlığı kaç puanla atanır?
- 12 Aile danışmanlığı sertifikası alınca ne olur?
- 13 Lise mezunu aile danışmanı olabilir mi?
- 14 Aile Danışmanlığı eğitimi ne kadar sürüyor?
- 15 Aile danışma merkezi nasıl açılır?
Aile danışmanı maaşı ne kadar?
Kariyerinde Maaşlar
EN DÜŞÜK | ORTALAMA | |
---|---|---|
Aile Danışmanı | 4.250 | 6.120 |
Aile danışmanı olarak nerelerde çalışır?
Aile DanışmanıNerelerde Çalışabilir?
Aile danışmanı olarak atanan var mı?
aile ve sosyal politikalar bakanlığının bu isimde bir kadroya bu eğitim üzerinden bir ataması yoktur. eğitimi alanlar aile danışmanı ünvanını alırlar ve isterlerse aile danışmalığı merkezi açabilirler.
Kamuda aile danışmanı nasıl olunur?
Sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi lisans programlarını tamamladıktan sonra aile danışmanlığı alanında yüksek lisans veya doktora eğitimini tamamlamış olanlar aile danışmanı sayılır ve ayrıca bunlardan merkezlerde çalışmak için sertifika istenmez.
Aile Danışmanlığı çalışma konuları nelerdir?
Çalışma Alanlarımız;
E devlet Aile Danışmanlığı Nedir?
E-Devlet aile danışmanlığı başvurusu, aile içinde sorun yaşayan bireylerin psikolojik destek almak için e-Devlet sistemi üzerinden yaptığı başvurudur.
Hangi bölüm mezunları aile danışmanı olabilir?
Bu nedenle aile danışmanı eğitimi tamamlanması gereken bir meslek dalıdır. Psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, sosyoloji, sosyal hizmet gibi dallardan ya da tıp ve hemşirelik gibi sağlık alanındaki programlardan en az 4 yıllık lisans programından mezun olmak ilk şarttır.
Kimler Aile Danışmanlığı Merkezi açabilir?
Aile danışmanı merkezlerini kimler açabilir? Yönetmeliğe göre gerçek kişiler ile özel hukuk tüzel kişileri ve bu yetkiye sahip kamu kurum ve kuruluşları, aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının il müdürlüklerine başvurarak Aile Danışma merkezleri açabilecektir.
Aile Danışma Merkezlerinde kimler çalışır?
MADDE 15 – (1) Merkezde çalışacak meslek elemanları; tıp, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, sosyal hizmet, çocuk gelişimi, okul öncesi öğretmenliği, sosyoloji, aile ve tüketici bilimleri, hemşirelik, psikoloji alanlarından birinde asgari dört yıllık lisans programını tamamlamış olmalıdır.
Devlet memuru aile danışmanlık yapabilir mi?
(2) Merkezler, ihtiyaç durumuna göre zorunlu personele ek olarak sağlık, hukuk ve benzeri konularda danışmanlık hizmetlerini yürütecek personel çalıştırabilir veya bu konularda hizmet satın alabilirler. (3) İl müdürlüğünce onaylanan aile danışmanı dışında, herhangi bir kişi aile danışmanı olarak çalıştırılamaz.
Aile Danışmanlığı kaç puanla atanır?
Başvuru şartları neler? Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na en az 60 KPSS puanı ile personel alımı yapılacak. Adaylar başvurularını 10/01/2022-20/01/2022 tarihleri arasında yapmaları gerekmektedir.
Aile danışmanlığı sertifikası alınca ne olur?
Aile danışmanlığı eğitimi ve belgesi alanlar, kadın ve aile sağlığı merkezlerinde, aile mahkemelerinde bilirkişi danışmanı olarak, rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilirler. Mesai saatleri dışında uzman olarak, aile ve sosyal politikalar bakanlığının il merkez müdürlüklerinde çalışma imkanı bulabilirler.
Lise mezunu aile danışmanı olabilir mi?
Lise mezunları, aile danışmanlığı olarak iş yaşamına katılamazlar. Aile danışmanı olarak görev yapmak isteyen lise mezunları, üniversitelerin ilgili bölümlerini okumalıdır. Mezuniyet sonrası Aile Danışmanlığı Eğitimi almalı ve bu eğitimi başarıyla tamamlayıp Aile Danışmanlığı Sertifikası sahibi olmaları gerekmektedir.
Aile Danışmanlığı eğitimi ne kadar sürüyor?
Aile Danışmanlığı Sertifikası Eğitimi üç yüz saati teorik ve en az otuz saati süpervizyon eşliğinde olmak üzere yüz elli saati uygulamalı toplam dört yüz elli saat sürer.
Aile danışma merkezi nasıl açılır?
Aile danışmanlık merkezi açmak için;
- Aile danışmanlarının diploması, aile danışmanlık sertifikası, adli sicil belgesi, kimlik fotokopisi ve tam zamanlı iş sözleşmesi gerekmektedir.
- Asistanın diploması, kimlik belgesi ve adli sicil belgesi ve iş sözleşmesi gerekmektedir.
- Ofisin krokisi gerekmektedir.