Aile Danışmanlığı Nedir Ne Iş Yapar?
Ne İş Yapar? Aile danışmanı, bireylerin aile içi ilişkilerinde yaşadıkları problemlerin çözümüne yardımcı olan danışmandır. Ayrıca, evlilik ve boşanma gibi özel durumlarda çocuklarla olan iletişimin sağlıklı olarak yürümesi için de aile danışmanlığı iyi bir yoldur.
Aile danışmanı, evli çiftlerin veya aile bireylerinin, ev içinde ortaya çıkabilecek zihinsel veya duygusal sorunlarını aşmalarına yönelik danışmanlık verir.
Contents
- 1 Aile danışmanı ne kadar maaş alıyor?
- 2 Aile Danışmanlığı çalışma konuları nelerdir?
- 3 Aile Danışma Merkezlerinde kimler çalışır?
- 4 Aile danışmanlığı sertifikası alınca ne olur?
- 5 Aile danışmanı olarak nerelerde çalışır?
- 6 Aile danışmanı olarak atanan var mı?
- 7 Aile Danışmanlığı misyonu nedir?
- 8 Aile ve Sosyal Yaşam danışmanı ne iş yapar?
- 9 Çocuk Gelişimciler aile danışmanı Olabilir mi?
- 10 Aile Danışmanlığı hangi durumlarda gereklidir?
- 11 Hukuk mezunu aile danışmanı olabilir mi?
- 12 Aile danışmanlığı MEB onaylı mı üniversite onaylı mı?
- 13 Aile Danışmanlığı Sertifikası Uzaktan Eğitim geçerli mi?
- 14 Aile Danışmanlığı eğitimi kaç ay sürüyor?
Aile danışmanı ne kadar maaş alıyor?
Aile danışmanı maaşları 3000 TL ila 4000 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Ancak genel olarak aylık ortalama maaş ile alınacak olursa, 3500 TL gibi bir miktarın ön plana çıktığını söylemek mümkün. Tabii kamu kuruluşları ya da özel sektöre bağlı olarak maaşlar farklılık gösterebilmektedir.
Aile Danışmanlığı çalışma konuları nelerdir?
Çalışma Alanlarımız;
Aile Danışma Merkezlerinde kimler çalışır?
MADDE 15 – (1) Merkezde çalışacak meslek elemanları; tıp, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, sosyal hizmet, çocuk gelişimi, okul öncesi öğretmenliği, sosyoloji, aile ve tüketici bilimleri, hemşirelik, psikoloji alanlarından birinde asgari dört yıllık lisans programını tamamlamış olmalıdır.
Aile danışmanlığı sertifikası alınca ne olur?
Aile danışmanlığı eğitimi ve belgesi alanlar, kadın ve aile sağlığı merkezlerinde, aile mahkemelerinde bilirkişi danışmanı olarak, rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilirler. Mesai saatleri dışında uzman olarak, aile ve sosyal politikalar bakanlığının il merkez müdürlüklerinde çalışma imkanı bulabilirler.
Aile danışmanı olarak nerelerde çalışır?
Aile danışmanı çalışma alanları şu şekilde sıralanabilir:
Aile danışmanı olarak atanan var mı?
aile ve sosyal politikalar bakanlığının bu isimde bir kadroya bu eğitim üzerinden bir ataması yoktur. eğitimi alanlar aile danışmanı ünvanını alırlar ve isterlerse aile danışmalığı merkezi açabilirler.
Aile Danışmanlığı misyonu nedir?
Aile danışmanlığının temel misyonu çiftlere, ebeveynlere kendilerini tanıma, anlama, iç görü geliştirerek farkındalıklarını oluşturmada yardımcı olmaktır. Böylece aile içersinde farklılıklarına rağmen bir arada yaşama, uyum, sorun ve çatışma çözme becerileri kazandırmak temel hedeftir.
Aile ve Sosyal Yaşam danışmanı ne iş yapar?
Aile Danışmanlığı aileyi oluşturan bireylerin birbirleriyle olan ilişkileri yaşadıkları sorunlar, sorun çözme, evlilik, ayrılık ve boşanma sırasında çocuklarla ve aile ile ilgili bireysel ya da bireyler arasındaki sorunların üstesinden gelinmesine yardımcı olan bir danışmanlık hizmetidir.
Çocuk Gelişimciler aile danışmanı Olabilir mi?
Çocuk Gelişimi bölümü mezunları genellikle aile danışmanlığı merkezlerinde çalışmaktadırlar. Yönetmelikte bulunan 14. maddeye göre, Çocuk Gelişimi bölüm mezunları Aile Danışmanlığı Sertifika programını tamamladıktan sonra Aile Danışmanı Ünvanı alabilmektedir.
Aile Danışmanlığı hangi durumlarda gereklidir?
AİLE DANIŞMANLIĞINA HANGİ DURUMLARDA BAŞVURULUR? Ailede stres faktörlerinin varlığı (Aile bireylerindeki ciddi sağlık problemleri, iflas, şehir/ ülke değiştirme, ölüm, ayrılık, gurbet sorunları vs.)
Hukuk mezunu aile danışmanı olabilir mi?
Psikoloji, Sosyoloji, Sosyal Hizmetler ve üniversitelerin ilgili bölümünde mezun olup Aile Danışmanlığı Eğitim Sertifikası bulunan herkes aile danışma merkezi açabilir.
Aile danışmanlığı MEB onaylı mı üniversite onaylı mı?
En Kapsamlı Aile Danışmanlığı Eğitimi, En Uygun Fiyatla
620 Saatlik Programa katılan öğrencilerimiz uzman danışman eşliğinde gerçek danışmaya girebilirsiniz. Aile Danışmanlığı Sertifika Programımız Üniversite onaylı olup Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kabul görmektedir.
Aile Danışmanlığı Sertifikası Uzaktan Eğitim geçerli mi?
Aile danışmanlığı eğitimi ile ilgili ulusal yeterlilik ve sınav-belgelendirme çalışmaları henüz sonuçlanmamıştır. Bu çalışmalar sonuçlanıncaya kadar eğitimlerin uzaktan eğitimle verilmemesi gerekmektedir.
Aile Danışmanlığı eğitimi kaç ay sürüyor?
Aile Danışmanlığı Eğitim Süresi;
Aile danışmanlığı eğitimi yaklaşık 12 (on iki) hafta sürecek 300 saat teorik 132 saat uygulamalı ve 32 saat süpervizyon olmak üzere toplam 464 saatlik bir eğitimdir.