Aile Eğitimi Kursu Eğitici Belgesi Ne Işe Yarar?
“0-18 Yaş Aile Eğitimi Kurs Programı” kapsamında yapılacak eğitim çalışmalarıyla ülke genelinde bireylerin anne babalık becerilerinin geliştirilmesi ve böylece aile içi ilişkilerin güçlendirilmesi yoluyla çocuğun ve ergenin var olan potansiyelini kullanmasını sağlamak amaçlanmaktadır.
Contents
- 1 Eğiticinin eğitimi sertifikasını kimler alabilir?
- 2 Eğitici Annelik Sertifikası ne işe yarar?
- 3 Aile eğitim programı ne işe yarar?
- 4 MEB onaylı sertifika verme yetkisi nasıl alınır?
- 5 Eğitmen olmak için ne yapmalıyım?
- 6 Özel eğitim uzman eğitici sertifikası ne işe yarar?
- 7 380 saatlik çocuk gelişimi sertifikası ne işe yarar?
- 8 Halk Eğitimden alınan çocuk gelişimi sertifikası ne işe yarar?
- 9 Çocuk Gelişimi Sertifikası olanlar nerelerde çalışabilir?
- 10 Aile eğitim programı konuları nelerdir?
- 11 Eğitimde ailenin önemi nedir?
- 12 Aile eğitim programı nasıl uygulanır?
- 13 E devlet onaylı sertifika kimler verebilir?
- 14 E-sertifika kimler verebilir?
- 15 MEB onaylı Kurs nasıl açılır?
Eğiticinin eğitimi sertifikasını kimler alabilir?
Eğiticinin Eğitimi Kursu’nu veren kişiler şunlardır:
İş güvenliği uzmanları Eğitim kurumlarındaki eğitmenler. Eğitici olarak görev yapan kişiler. İşletme personeli eğiticileri.
Eğitici Annelik Sertifikası ne işe yarar?
Çocuk gelişimi ve bakımı sertifikası sahibi olmanız durumunda bir çok farklı kurumda yardımcı öğretmen, çocuk gelişimi uzmanı, çocuk bakım elemanı gibi pozisyonlarda iş bulabilir ve çalışabilirsiniz.
Aile eğitim programı ne işe yarar?
genelinde anne-babalara çocuğunu etkin dinleme, etkili iletişim, kendini çocuğa ifade etme, kaliteli zaman geçirme, çatışma çözme ve olumlu disiplin yöntemlerini öğreterek ‘anne-babalık becerilerinin’ geliştirilmesi ve böylece aile içi ilişkilerin güçlendirilmesi yoluyla çocuğun ve ergenin, var olan potansiyelini
MEB onaylı sertifika verme yetkisi nasıl alınır?
Meb Onaylı Sertifika bakanlık tarafından lisanslı özel yada kamu kuruluşları eliyle eğitimini tamamlayan öğrencilere verilir. Meb Onaylı Sertifika almak için bakanlık tarafından lisanslı bir kurumda eğitiminizi tamamlayıp bakanlığı gözetmenleri kontrolünde sınava katılıp başarılı olmanız gerekmektedir.
Eğitmen olmak için ne yapmalıyım?
Eğitmen olmak isteyenlerin eğitimcinin eğitimi, beden dili, drama, diksiyon ve hikaye anlatıcılığı gibi eğitimlerini almış olması, eğitim dizaynı hakkında tecrübesi olması beklenir. Bunlar başlangıçta hazırladığınız bavulun malzemeleridir.
Özel eğitim uzman eğitici sertifikası ne işe yarar?
Fizyoterapist ve Rehabilitasyon uzmanları, Çocuk Gelişimi ve Eğitimcileri, Rehber Öğretmenler, Odyologlar, Psikologlar, Hemşireler, Sınıf Öğretmenleri, Müzik, Resim, Beden Eğitimi öğretmenleri bu kursa katıldıklarında özel eğitim kurumlarında uzman veya usta öğretici olarak çalışabilirler.
380 saatlik çocuk gelişimi sertifikası ne işe yarar?
Kurs sonucunda alınan sertifika ile Diyanet İşleri Başkanlığına Kur’an Kurslarında ve sübyan mekteplerinde öğretici olarak çalışabilirsiniz. 380 saat olarak planlanan eğitim yaklaşık olarak 4 ay sürmektedir.
Halk Eğitimden alınan çocuk gelişimi sertifikası ne işe yarar?
Çocuk gelişimi sertifikası ile anaokulu, kreşlerde ve çocuk bakım evlerinde öğretici yardımcısı / çocuk bakım elemanı olarak çalışabilirsiniz. Mesleki yeterliliği sağlayan bireyler eğitim sektöründe öğretmen ya da öğretmen yardımcısı gözetiminde erken çocukluk eğitim kurumlarında çalışabilirler.
Çocuk Gelişimi Sertifikası olanlar nerelerde çalışabilir?
Çocuk gelişimi ve eğitimi sertifika programı sonucunda alınacak sertifika ile anaokulu ve kreşlerde çocuk bakım elemanı olarak çalışabilirsiniz. Mesleki yeterliliği sağlayan bireyler eğitim sektöründe öğretmen yada öğretmen yardımcısı gözetiminde erken çocukluk eğitim kurumlarında çalışabilirler.
Aile eğitim programı konuları nelerdir?
Aile Eğitim Programı, ailelerin aile eğitimiyle ilgili temel ihtiyaçları dikkate alınarak geliştirilmiştir. Aile Eğitim ve İletişimi, Hukuk, İktisat, Medya, Sağlık olmak üzere 5 alan28 modülden oluşmaktadır.
Eğitimde ailenin önemi nedir?
Aile; çocuğun öğrenmesinde ilgiyi ve öğrenme arzusunu sağlamalıdır. Ayrıca çocukta olumlu davranışlar geliştirecek olan yine ailedir. Özellikle ilk ve orta öğretimde çocuklar okuldan artan zamanın büyük kısmını aile ile birlikte geçirmektedir. Ailenin ilgisi ve sevgisi çocuklar için büyük bir ihtiyaçtır.
Aile eğitim programı nasıl uygulanır?
Bireysel, grup ya da uzaktan eğitim şeklinde uygulanır. Bireyin yetersizliği, gelişim özellikleri, eğitim ihtiyaçları ve ailenin ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlanır ve uygulanır. Aile eğitim programları ailenin katılımıyla bir yıllığına planlanır ve her yıl yeniden geliştirilerek uygulanır.
E devlet onaylı sertifika kimler verebilir?
Sertifikalara onay veren kurum e-Devlet değil üniversite ya da uluslararası kuruluşlardır.
E-sertifika kimler verebilir?
Kimler Başvurabilir? e-Sertifika Programlarına herkes başvurabilir. 2022 Bahar dönemi e-Sertifika Programlarına başvurular Başvuru sayfasından 31.01.2022 – 25.02.2022 tarihleri arasında yapılacaktır.
MEB onaylı Kurs nasıl açılır?
MEB onaylı kurslar için başvurusu sırasında adli sicil kaydı talep edilir. Beraberinde tüzel kişilerin ana sözleşmelerini, onaylı belgelerini ve tüzüklerini sunmaları gerekmekte. Farklı olarak kurs yerleşim planı dahi talep edilir.