Aile Geçmişi Nasıl Öğrenilir?
E-Devlet soyağacı sorgulama için https://www.turkiye.gov.tr adresinden, T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Ağacı Oluşturma” hizmetini seçerek soyağacına ait elektronik belge alınabilecek.
Contents
- 1 Soyumun nereden geldiğini öğrenmek istiyorum?
- 2 Kütüğe nasıl bakılır?
- 3 Soy ağacı daha eskiye nasıl gidilir?
- 4 Soy ağacı neden 1800 lere kadar?
- 5 Soy ağacı nereye dayanıyor?
- 6 Bir soy ağacı nasıl yapılır?
- 7 Kütük nasıl bulunur?
- 8 Biyolojik olarak soy kimden gelir?
- 9 Tahrir defterlerine nasıl ulaşılır?
- 10 Osmanlı soy ağacı nasıl öğrenilir?
- 11 Nüfus kayıtlarına nasıl ulaşabilirim?
- 12 Soy ağacı kaç yılına kadar gidiyor?
- 13 Alt üst soy neden çıkmıyor?
- 14 Osmanlı nüfus kayıtlarına nasıl ulaşılır?
Soyumun nereden geldiğini öğrenmek istiyorum?
SOYAĞACI NASIL SORGULANIR? Soyağacını öğrenmek isteyenlerin, www.turkiye.gov.tr sitesindeki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümü altında yer alan ‘Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama’ ekranını açması gerekiyor. Bu ekrana tıkladığınızda talebiniz alınıyor ve size mesaj gönderiliyor.
Kütüğe nasıl bakılır?
İlk olarak T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr internet adresine giriş yapın. Ana sayfada arama bölümüne “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Ağacı Oluşturma” hizmetini ‘ seçin. İşlemin tamamlanmasının ardından soyağacınıza ait elektronik belgeyi görebilirsiniz.
Soy ağacı daha eskiye nasıl gidilir?
Daha önceye gidebilirler, bunun için de tapu kayıtlarına girmeleri gerekiyor. Çünkü Osmanlı tapu kayıtları ortalama 1850’lerden itibaren tutulmuştur. Dolayısıyla bu vesileyle iki kuşak daha önceki büyüklerini ortaya koyma imkanları doğuyor. Bunun için de tapu kurumlarına müracaat edecekler.
Soy ağacı neden 1800 lere kadar?
E-Devlet’in bunu yapamama sebebi, ilk nüfus sayımının 1904 yılında yapılmasından kaynaklanıyor. 1904 yılında yapılan sayımla birlikte ülkemizin soyağacında 1800’lü yıllara kadar gidildi. Bunun sebebi, 1904’te yaşayan 80-90 yaşındaki insanların yaşını belirtmesi veya anne ve babasını tanımasından kaynaklanıyor.
Soy ağacı nereye dayanıyor?
E-Devlet içerisinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Hizmetlerinde yer alan Soyağacı Sorgulama hizmetinden veya www.nvi.gov.tr adresindeki Hizmetler/E-Sorgulamalar menü başlıkları altından erişim sağlanabilir.
Bir soy ağacı nasıl yapılır?
e-Devletten soyağacı oluşturmak için ‘www.turkiye.gov.tr’ adresinden, T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile güvenli doğrulama araçları kullanılarak kimlik doğrulandıktan sonra ‘Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/soy ağacı oluşturma’ hizmeti seçilerek soyağacına ait elektronik belge alınabilecek.
Kütük nasıl bulunur?
Peki Soy Ağacı kütük bilgileri nasıl öğreniliyor? İşte E-Devlet’e giriş bilgileri ve tüm detaylar Soy ağacı sorgulama hizmeti E-Devlet uygulamasında resmen açıldı.Soy ağacını öğrenmek için www.turkiye.gov.tr adresine girerek tüm bilgilere ulaşabilir.
Biyolojik olarak soy kimden gelir?
Totalde bakıldığında hem anneden hem de babadan büyük ölçüde gen aktarılır. Dolayısıyla soy her ikisinden de geçer.
Tahrir defterlerine nasıl ulaşılır?
Tahrir defterleri İstanbul’da Başbakanlık Osmanlı Arşivi’nde ve Ankara’da Tapu-Kadastro Genel Müdürlüğü Arşivi’nde bulunmaktadır.
Osmanlı soy ağacı nasıl öğrenilir?
TC kimlik numaranız ve şifreniz ile e Devlet Kapısı’na girdikten sonra karşınıza çıkan ekranda arama butonun olduğu yere ilgili aramayı yazmalısınız ve üzerine tıklamalısınız. Açılan sayfayı aşağı doğru kaydırdığınızda soy ağacı bilgilerini inceleyebilirsiniz. Sıralama eskiden yeniye göre yapılmıştır.
Nüfus kayıtlarına nasıl ulaşabilirim?
Kişilerin alt ve üst soylarına ilişkin kayıtların e-Devlet üzerinden sorgulanabilmesi ya da bunun mümkün olmaması halinde herhangi bir ilçe nüfus müdürlüğünden talep edilmesi mümkündür.
Soy ağacı kaç yılına kadar gidiyor?
AİLE SOYBAĞI 1800’LÜ YILLARA KADAR ÖĞRENİLEBİLİR
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Merkezî Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) Projesi kapsamında elektronik ortamda tutulan nüfus kütükleri sayesinde üst soya dair bilgiler kolayca edinilebiliyor.
Alt üst soy neden çıkmıyor?
kastedilen e-devlet’ten sorgulama yaptığında nüfus müdürlüğüne yönlendirilen kişilerdir. büyük ihtimalle üst soylarında evlatlık durumu olan kişilerdir. bu durumlar gizli kalması gereken bilgi statüsündedir.
Osmanlı nüfus kayıtlarına nasıl ulaşılır?
Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğüne bağlı Osmanlı Arşivi’nde NÜFUS DEFTERLERİ bulunuyor. Bunlar 1831 yılından itibaren yapılan nüfus sayımlarına ait kayıtları içeriyor. 1900’lerden itibaren olan kayıtlar ise Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğünde yer almamaktadır.