Aile Sağlığı Merkezinde Hangi Testler Yapılır?
Aile hekiminden randevu alınarak ücretsiz olarak yaptırılacak check-up’ta vatandaşların kan basıncı, kan şekeri, kan kolesterol ve yağ düzeyleri, EKG yani kalp grafisi, idrar tahlilleri, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri ile kanser taraması yapılacak.
Aile Sağlığı Merkezimizde bakılabilen tetkikler:
Contents
- 1 Aile sağlığı merkezinde kan tahlili yapılır mı?
- 2 Aile sağlığı Merkezi hormon testi yapar mı?
- 3 Sağlık ocağında D vitamini testi yapılıyor mu?
- 4 Aile hekimliğinde Hepatit B testi yapılır mı?
- 5 Aile hekimi kan tahlili randevusu nasıl alınır?
- 6 Sağlık ocağında kan tahlili saat kaça kadar?
- 7 Sağlık ocağı Beta HCG bakıyor mu?
- 8 Hormon testi ile nelere bakılır?
- 9 Kadın hormon testi hangi bölümde yapılır?
- 10 D vitamini testi nerede yapılır?
- 11 D vitamini için hangi doktora gidilir?
- 12 Devlet Hastanesinde D vitamini testi yapiliyor mu?
- 13 Hepatit B testi nerede yapılır?
- 14 Hepatit B testi için hangi bölümden randevu alınır?
- 15 Hepatit B için hangi test yapılır?
Aile sağlığı merkezinde kan tahlili yapılır mı?
Bütün herkesin kayıtlı olduğu Aile sağlık merkezi aile hekimliğine E-devlet üzerinden de ulaşıp randevu oluşturabilir. Sağlık ocaklarında kan tahlili, demir eksikliği tahlilleri, evlilik raporu, kolestrol yağ ölçümü, sağlık raporu, gebelik takibi gibi birçok ücretsiz sağlık hizmeti verilmektedir.
Aile sağlığı Merkezi hormon testi yapar mı?
Sağlık ocaklarında kan alındığı biliniyor ancak hormon testi için sağlık ocağı zaman zaman yeterli olmayabilir. Bu konuda en sağlıklı bilgiyi bağlı olduğunuz aile hekimliğinden alabilirsiniz. Yapılacak hormon testi sağlık ocağının imkanlarını aşacak olursa aile hekimi en yakın sağlık merkezine yönlendirme yapacaktır.
Sağlık ocağında D vitamini testi yapılıyor mu?
Her hekim Vitamin D tetkiki isteyemeyecek
1. basamak sağlık tesislerinde 25-Hidroksi Vitamin D ve 1,25-Dihidroksi Vitamin D tetkikleri istenmeyecek, özetle Aile Hekimleri bu tetkiki isteyemeyecek 2. ve 3. basamak sağlık tesisleri yani tüm hastanelerde ise her hekim isteyemeyecek.
Aile hekimliğinde Hepatit B testi yapılır mı?
Bazen aile hekiminiz sadece bir kaç testinizi yapar ve eğer sizde hepatit B bulunduysa daha ileriki takibinizi uzmanına bırakır. Diğer durumda ilk seferde birçok değişik test yapılır. Genellikle kullanılan testler Kutu 2’de gösterilir. Bu testlerin sonuçlarının alınması bir kaç gün hatta hafta bile sürebilir.
Aile hekimi kan tahlili randevusu nasıl alınır?
ALO 182, www.hastanerandevu gov.tr internet adresi ve mobil cihazlara yüklenebilen “Hastane Randevu Merkezi Mobil Uygulaması” ile zahmetsizce randevu alınabilir. İsteyen vatandaşlar randevu almadan da Aile Hekimine müracaat edebilir. Yani muayene olabilmek için randevu almak zorunlu değil.
Sağlık ocağında kan tahlili saat kaça kadar?
Sağlık ocağında kan verme saatleri sabah 8.30 ve 10.30 arasıdır. 10.30’dan sonra pek çok yer kan almamaktadır. Ancak bazı sağlık ocaklarında 11’e kadar kan almaya devam etmektedir. Kan tahlili sonuçları ertesi gün çıkar.
Sağlık ocağı Beta HCG bakıyor mu?
Sağlık ocağında idrar veya kan tahlili yapılarak gebe olup olmadığınız tespit edilir. Kan testi birkaç güne çıkarken, idrar testinin çıkması 10 günü bulabilir. Sağlık ocağında kanda Beta Hcg değerine bakılır.
Hormon testi ile nelere bakılır?
Bu test ile büyüme hormonu (growth hormon – GH), prolaktin (PRL), tiroid stimülan hormon (TSH), folliküler stimülan hormon (FSH), lüteinleştirici hormon (LH), adrenokortikotropik hormon (ACTH) ve antidiüretik hormon (ADH) düzeyleri incelenir.
Kadın hormon testi hangi bölümde yapılır?
Jinekoloji uzmanları kadınlık hormonlarının değerlendirmesini yaparken vücutta bulunan diğer hormonların bozuklukları için ise endokrinoloji bölümüne gidilmelidir. Hastane veya sağlık kuruluşunda endokrinoloji bölümü bulunmuyorsa kadınlık hormonları dışındaki diğer hormonlar dahiliye bölümünü de ilgilendirmektedir.
D vitamini testi nerede yapılır?
D vitamini testi, hastanelerde, aile hekimliklerinde ve diğer sağlık merkezlerinde kolaylıkla yapılabilen ve sonuçları birkaç saat içerisinde hızlı şekilde çıkacaktır. Kandaki D vitamini oranını ölçtürmek isteyen kişiler hemen hemen her sağlık merkezinde ve hastanelerde vitamin D test yapılabilir.
D vitamini için hangi doktora gidilir?
Bu nedenle pek çok branş hekimi D vitamini eksikliğini tedavi etmeye çalışmaktadır. Bu konuda en yetkin kişilerin endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzmanı olduğunu bilmeniz ve bizlerin tavsiyelerine uymanız; sizin en iyi şekilde tedavi ve takip olmanızı sağlayacaktır.
Devlet Hastanesinde D vitamini testi yapiliyor mu?
D vitamini testleri; devlet hastanesi, özel hastane ve birçok sağlık kuruluşunda yapılabilir. Uzman doktor tarafından talep edilen vitamin D test sonrasında, kişilerden alınan kan uzman kişiler tarafından laboratuvarlar da incelenir.
Hepatit B testi nerede yapılır?
Test doğrudan doktor klinik merkezinden uygulanır. Dolaysıyla hbsag testi hafta içi 5 gün boyunca güvenle yaptırabilirsiniz. Ayrıca bu testi tercihiniz doğrultusunda devlet ve özel hastane üzerinden de yaptırabilirsiniz. Fakat daha hızlı test sonucu almak istediğinizde doktor özel klinik merkezini tercih edebilirsiniz.
Hepatit B testi için hangi bölümden randevu alınır?
Hepatit B virüsüne neden olan hastalıkların teşhisi ve tedavisi için hastanelerin hepatoloji bölümüne gidilmelidir. Bu virüs kan testleri yoluyla tanınır.
Hepatit B için hangi test yapılır?
Hepatit B yüzey antijeni (HBsAg) nedir? ‘Pozitif’ veya ‘reaktif’ bir HBsAg test sonucu kişinin hepatit B virüsü ile enfekte olduğunu gösterir ve bu ‘akut’ veya ‘kronik’ bir enfeksiyon olabilir. Enfekte kişiler virüsü kanları yoluyla başkalarına geçirebilir.