Aile Soy Ağacı Nasıl Bakılır?
Soy ağacı veya aile ağacı, bir kişinin soyundan olan kişileri gösteren bir çizelgedir. E-Devlet Soy Ağacı Nasıl Bakılır? E-devlet sitesine (www.turkiye.gov.tr) girilir. TC kimlik ve şifre ile sisteme giriş yapılır. Ana sayfada yer alan araba sütununa alt-üst soy bilgisi sorgulama yazılır. Çıkan ilk seçeneğe girilir.
E-Devlet içerisinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Hizmetlerinde yer alan Soyağacı Sorgulama hizmetinden veya www.nvi.gov.tr adresindeki Hizmetler/E-Sorgulamalar menü başlıkları altından erişim sağlanabilir.
Contents
- 1 Aile geçmişi nasıl öğrenilir?
- 2 Soyumuzun nereden geldiğini nasıl anlarız?
- 3 Atalarımızı nasıl buluruz?
- 4 Bir ailenin soy ağacı nasıl bulunur?
- 5 Soy ağacı neden 1800 lere kadar?
- 6 Soy ağacı daha eskiye nasıl gidilir?
- 7 Dedelerimiz nereden geldi?
- 8 Kütük nasıl bulunur?
- 9 E devlet soyum nereye dayanıyor?
- 10 Kişi ergin değil ne demek?
- 11 Soyağacı kaç yılına kadar gösteriyor?
- 12 Eski nüfus kayıtları nasıl bulunur?
- 13 Yeni soy ağacı nasıl yapılır?
- 14 Bir soy ağacı nasıl yapılır?
Aile geçmişi nasıl öğrenilir?
İlk olarak T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr internet adresine giriş yapın. Ana sayfada arama bölümüne “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Ağacı Oluşturma” hizmetini ‘ seçin. İşlemin tamamlanmasının ardından soyağacınıza ait elektronik belgeyi görebilirsiniz.
Soyumuzun nereden geldiğini nasıl anlarız?
SOYAĞACI NASIL SORGULANIR? Soyağacını öğrenmek isteyenlerin, www.turkiye.gov.tr sitesindeki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümü altında yer alan ‘Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama’ ekranını açması gerekiyor. Bu ekrana tıkladığınızda talebiniz alınıyor ve size mesaj gönderiliyor.
Atalarımızı nasıl buluruz?
Soyunu araştırmak isteyen kişi ilk önce nüfus ve vatandaşlık hizmetleri genel müdürlüğünün alt-üst soy sorgulama sistemine müracaat ederek dedeleriyle ilgili ilk bilgilere ulaşabilir. Bazı nüfus müdürlüklerindeki kayıtlar 1800’lere kadar inmektedir. Ancak bu her nüfus müdürlüğü için geçerli değildir.
Bir ailenin soy ağacı nasıl bulunur?
E-Devlet soyağacı sorgulama için https://www.turkiye.gov.tr adresinden, T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Ağacı Oluşturma” hizmetini seçerek soyağacına ait elektronik belge alınabilecek.
Soy ağacı neden 1800 lere kadar?
E-Devlet’in bunu yapamama sebebi, ilk nüfus sayımının 1904 yılında yapılmasından kaynaklanıyor. 1904 yılında yapılan sayımla birlikte ülkemizin soyağacında 1800’lü yıllara kadar gidildi. Bunun sebebi, 1904’te yaşayan 80-90 yaşındaki insanların yaşını belirtmesi veya anne ve babasını tanımasından kaynaklanıyor.
Soy ağacı daha eskiye nasıl gidilir?
Daha önceye gidebilirler, bunun için de tapu kayıtlarına girmeleri gerekiyor. Çünkü Osmanlı tapu kayıtları ortalama 1850’lerden itibaren tutulmuştur. Dolayısıyla bu vesileyle iki kuşak daha önceki büyüklerini ortaya koyma imkanları doğuyor. Bunun için de tapu kurumlarına müracaat edecekler.
Dedelerimiz nereden geldi?
Afyoncu, ‘Soyunu araştırmak isteyen kişi ilk önce nüfus ve vatandaşlık hizmetleri genel müdürlüğünün alt-üst soy sorgulama sistemine müracaat ederek dedeleriyle ilgili ilk bilgilere ulaşabilir. Bazı nüfus müdürlüklerindeki kayıtlar 1800’lere kadar inmektedir. Ancak bu her nüfus müdürlüğü için geçerli değildir.
Kütük nasıl bulunur?
Peki Soy Ağacı kütük bilgileri nasıl öğreniliyor? İşte E-Devlet’e giriş bilgileri ve tüm detaylar Soy ağacı sorgulama hizmeti E-Devlet uygulamasında resmen açıldı.Soy ağacını öğrenmek için www.turkiye.gov.tr adresine girerek tüm bilgilere ulaşabilir.
E devlet soyum nereye dayanıyor?
SOYAĞACI SORGULAMA NASIL YAPILIR? TC. kimlik numarası ile E-Devlete giren vatandaşlar, soyağacını öğrenmek için, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümü altında yer alan Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama ekranını açması gerekiyor. Buradaki ekrandan Alt Üst Soy Listesi açılabiliyor.
Kişi ergin değil ne demek?
Bir kişinin kanunlarca belirtilen yaş sınırını aşmasına erginlik ya da ergin olma adı verilir. Medeni Kanun hükümlerine göre 18 yaşını aşmış kişiler ergin sıfatını kazanır. 18 yaşın altındakilere ise ‘küçük’ denir.Ergin olmak fiil ehliyetinin şartlarından biridir.
Soyağacı kaç yılına kadar gösteriyor?
“Türkiye’de ilk resmî nüfus sayımı 1904 yılında yapılmaya başladı. E-devlette bu tarih itibariyle hayatta olan büyüğünüz ne zaman dünyaya gelmişse o yıllara kadar gidebiliyorsunuz. Örneğin dedeniz 1904 yılında 80 yaşındaysa, e- devletteki nüfus kayıtlarında 1840’lı yıllara kadar ulaşabileceksiniz.
Eski nüfus kayıtları nasıl bulunur?
Kişilerin alt ve üst soylarına ilişkin kayıtların e-Devlet üzerinden sorgulanabilmesi ya da bunun mümkün olmaması halinde herhangi bir ilçe nüfus müdürlüğünden talep edilmesi mümkündür.
Yeni soy ağacı nasıl yapılır?
e-Devletten soyağacı oluşturmak için ‘www.turkiye.gov.tr’ adresinden, T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile güvenli doğrulama araçları kullanılarak kimlik doğrulandıktan sonra ‘Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/soy ağacı oluşturma’ hizmeti seçilerek soyağacına ait elektronik belge alınabilecek.
Bir soy ağacı nasıl yapılır?
Bunun için e-devlet üzerinden kimlik numarası ve şifre ile giriş yapmak yeterlidir. Daha sonra arama motoru kısmına soyağacı kelimesi yazarak araştırma yapılabilir. Çıkan sonuç üzerinden ise bilgiler alınmak suretiyle soyağacı hazırlamak mümkün.