Aile Tanışmasına Nasıl Gidilir?
Ailelerin tanışma merasimine genellikle tatlı götürülür. “Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım” inanışından yola çıkarak süregelen bu gelenek için genellikle lokum, çikolata, baklava gibi tatlılar tercih edilir. Tabii gelinin annesine vermek üzere bir demet çiçek de genellikle ilk tanışmada götürülecek hediyelerdendir.
Contents
- 1 Istemeden önce aileler tanışır mı?
- 2 Ailelerin ilk tanışmasında kimler olur?
- 3 Erkek ailesi ile tanışmaya giderken ne alınır?
- 4 Görücü usulü tanışma nasıl olur?
- 5 Tanışmada erkek ne giyer?
- 6 Erkek arkadaşın ailesiyle tanışmada ne konuşulur?
- 7 Istemede erkek tarafı ne yapar?
- 8 Ilk aile tanışmasında Hangi çiçek alınır?
- 9 Isteme de ne yapılır?
- 10 Nişan kim tarafından yapılır?
Istemeden önce aileler tanışır mı?
Evlenmeden önce ailelerin tanışması önemli bir gelenektir. Bazı durumlarda tanışma merasimi olmadan direkt kız isteme törenine de geçilebilir. Ancak her işi üslubunca yapmayı, örf ve adetleri yerine getirmeyi istiyorsanız ilk başta ailelerinizi tanıştırmanız iki aile için de makul bir karar olabilir.
Ailelerin ilk tanışmasında kimler olur?
Ailelerin tanışması merasimi için gelin ve damat tek tek aileleriyle konuşmalıdır. Ancak bu süreci hızlandırmak için birbirinize aile büyüklerinizin numaralarını vererek tanışma sürecini hızlandırabilirsiniz. (Bu kişiler genelde anneler olabilir.)
Erkek ailesi ile tanışmaya giderken ne alınır?
Küçük bir şey olsa bile, onlara değer verdiğini gösteren temsili bir hediye alabilirsin. Sevgilinden ailesinin zevklerine dair ipuçları alabilirsin. Bu hediye bir kişiye değil aileye alındığı için biblolar, saatler, vazolar gibi ev hediyesi seçimleri yapabilirsin.
Görücü usulü tanışma nasıl olur?
Görücü usulü evlilik erkek annesinin veya erkeğin kendisinin bir kızı görüp beğenmesi ile başlar. Daha sonra kızın ailesi ile tanışan kaynana adayı kızın annesine durumu anlatır. Bu aşamada genellikle kız annesi durumu kıza sorar. Kızdan da oluru aldıktan sonra kız isteme merasimi başlar.
Tanışmada erkek ne giyer?
Erkekler de keten ya da kumaş pantolon üzerine giyecekleri gömlek-badi ve blazer ceket tercih edebilir. Lacivertin güven veren bir renk olduğu bilindiğinden lacivert tercih edilebilir. Saç sakalınızın da özenli biçimde olmasına dikkat edin.
Erkek arkadaşın ailesiyle tanışmada ne konuşulur?
Onun Ailesiyle Tanışırken Harika Bir İzlenim Bırakmak İçin 10 Konuşma Konusu
- Sevgilinin güçlü yönleri hakkında konuş
- Sevgilinin çocukluğu hakkında bir konuşma başlat.
- Aile fotoğrafları hakkında bilgi al.
- Aile tatilleri veya etkinlikleri hakkında soru sor.
- Büyüdükleri yer hakkında konuşmalarını sağla.
Istemede erkek tarafı ne yapar?
Erkek tarafına verilecek olan söz bohçası damadın kişisel kullanımına uygun hediyelerden oluşur. Pijama takımı, terlik, çorap, mendil, havlu gibi hediyelerin yanı sıra cüzdan, tıraş takımı, parfüm gibi hediyeler de konabilir. Bölgesel olarak hediyeler bazen değişiklik gösterse de genel olarak benzer hediyeler verilir.
Ilk aile tanışmasında Hangi çiçek alınır?
Sizler de ilk tanışma çiçeği olarak orkide ya da buna benzer beyaz ve ağır yapraklı çiçekleri tercih edebilirsiniz. Aile arasında tanışmaya gidecekseniz kararsız iseniz her insan orkideye bakamayacağı için şık bir sepet yada cam vazo içerisine aranjman çiçeği yaptırmanız uygun olur.
Isteme de ne yapılır?
Kahve ikramının ardından kız isteme konuşması yapılır ve aileler çiftin evliliklerini onayladıklarını ilan ederler. Gelin ve damat adayı büyüklerin ellerini öptükten sonra yüzükler takılır. Aile büyüklerinden takı takacak olanlar varsa onlar da merasime katılır. Sonrasında da söz töreni ikramlarla devam eder.
Nişan kim tarafından yapılır?
Geleneklere göre nişanı kız tarafı yapar. Tutulacak nişan salonundan, ikram edilecek yiyecekler ile nişan günü yapılacak diğer harcamalar kız tarafının sorumluluğundadır. Damadın nişanda giyeceği takım elbiseyi de kız tarafı alır. Gelin adayının nişanlığını ise erkek tarafı karşılar.