Hollanda Aile Birleşim Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?

Hollanda’da akrabaları veya eşi yaşayan kişilerin başvuru yapabileceği vize türlerinden biri de aile birleşimi vizesidir. Aile birleşimi vizesine müracaat edilmesi için davetiye alınması gerekmektedir. Hollanda aile birleşimi vizesi kaç ayda çıkar: Aile birleşimi vizesi 1-3 ay arasında sonuçlanmaktadır.

Aile birleşimi vizesi ne kadar zamanda çıkar?

Almanya Federal Cumhuriyetine yapacağınız Aile Birleşimi müracaatlarının yaklaşık çıkış süresi 3 ay sürmektedir. Bu süre sizin durumunuza göre uzayıp kısalabilmektedir. Yaptığınız başvuruları 3 ay sonrasında sorgulayabilmek mümkündür. Almanya konsoloslukları 3 ay içerisinde bilgi vermeme hakkına sahiptirler.

Hollanda aile birleşimi vizesi nasıl alınır?

Hollanda Aile Birleşimi Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

  1. Anlaşmalı olduğunuz şirket veya iş yeri ile aranızda yapılmış olan iş sözleşmesi.
  2. 10 yıl içerisinde çıkarılmış pasaport.
  3. 2 adet biyometrik fotoğraf.
  4. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  5. Aile bireyleri ve iletişim bilgileri.
  6. Nüfus cüzdanının fotokopisi.
  7. Kira kontratı istenir.

Hollanda aile birleşimi kimleri kapsıyor?

Aile Birleşimi Vizesi Hollanda vatandaşı olan kişilerin aile ferdi olup, Hollanda’da uzun dönem oturmaları için kullanılan bir vize türüdür. Aile ferdi olmak eş, partner ve 18 yaş altı ve üstündeki çocukları kapsar.

Hollanda aile birleşiminde dil şartı var mı?

Bir diğer şart Hollanda Aile Birleşimi başvurusunda bulunmak isteyen çiftin 21 yaşlarını doldurmuş olması gerekmektedir. 21 yaşın altındaki kişiler evli olsalar dahi yeterli yaşa gelmeyi beklemek zorundadırlar. Hollanda Aile Birleşimi başvurularında dil şartı aramamaktadır.

You might be interested:  Büyük Aile Çiftliği Hangi Ülkede Çekilmiştir?

Almanya aile birleşimi vizesi kaç günde çıkar 2022?

Aile birleşimi kaç günde çıkar? konusunda, 3 ay süre belirtilmiştir. Eşin Almanya vatandaşı olması halinde veya tüm koşulların uygun olması halinde 1 aylık süre içinde de çıkabilir.

Schengen vizesi kaç günde çıkar 2021?

Schengen vize kararının verilmesi için yaklaşık 4-5 iş günü gerekmektedir ama başvuru sahibinin uyruğu, Başkonsolosluğun iş yoğunluğu ve istenen vizenin türüne göre işlem sürelerinde değişiklik olabilir.

Ailecek Hollanda’ya nasıl gidebilirim?

Hollanda’da oturum izni alabilmek için aşağıdaki kriterlerden birine göre oturum izni talebinde bulunabilirsiniz.

  1. Serbest iş
  2. Ücretli iş
  3. Oturum izni olan eş veya partnerin yanında kalma (aile oluşturma amacıyla)
  4. Aile Birleşimi (ebeveynin yanında reşit olmayan çocuk için oturum (ikamet) veya reşit olan çocuk için ikamet)

Evlenerek Hollanda’ya nasıl gidilir?

Hollanda Aile Birleşimi ve Oturum İzni (MVV)

Oturum vizesine onay verildikten sonra kişinin Hollanda’ya gitmesine izin verilir ve MVV vizesi başvuru sahibinin pasaportuna eklenir. Oturum vizesi ile ülkeye giriş yapan kişi Hollanda oturum izni ve aile birleşimi başvurusunda bulunabilir.

Hollanda D tipi vize nedir?

Hollanda Schengen D tipi vizesi sahibine ülkede uzun süreli kalma veren vize türüdür. Schengen D tipi vizeler ulusal vize olarak da bilinmekte olup, başvuruda bulunulduğu takdirde ülkede çalışma ve oturum izni hakkı da tanımaktadır.

Türk Vatandaşları Hollanda’ya gidebilir mı?

Hollanda’ya Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Hollanda Uyum sınavı Nasıl Olacak?

Yerleşim/Uyum Sınavı Hollanda dilinde sözlü bir sınavdır. Adaylar Hollanda toplumu hakkında bilgileri ve Hollanda diline hakimiyetleri konusunda test edileceklerdir. Doğru şekilde hazırlanan herkes bu sınavı geçebilmektedir. Sınavlar kendi ülkenizdeki Hollanda Elçiliğinde yapılmaktadır.

You might be interested:  Aile Ile Tanışmaya Giderken Ne Alınır?

Hollanda dil istiyor mu?

Hollanda’da Dil ve Uyum Sınavı Türklere Yeniden Zorunlu Olacak. Hollanda’ya yeni gelecek olan Türkler, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren dil ve uyum sınavına zorunlu tutulacak. 1 Ocak 2021’den itibaren yürürlüğe gürecek olan dil ve uyum sınavı daha önce Hollanda’ya gelen Türk vatandaşları için geçerli olmayacak.

Hollanda’ya gitmek için dil şart mı?

Gelecek yıl Türk vatandaşlarına uyum sınavı zorunluğu uygulanması halinde, aile birleşimi ya da diğer nedenlerle Hollanda’ya yerleşecek olanlar, Türkiye’deki Hollanda temsilciliklerinde dil ve kültürel konularda kursa gitmek zorunda kalacak.

Aile birleşimi nasıl yapılır?

Eşlerin birleşimi, geçerli bir evlilik akdini (eş cinsel çiftler için: kayıtlı bir yaşam ortaklığını) şart koşar. Ancak evliliğin kağıt üzerinde gerçekleştirilmiş olması yeterli değildir. Eşlerin birbirlerine karşı sorumluluk alarak fiili bir yaşam ortaklığını sürdürmek istemeleri gerekmektedir.