Hyp Aile Hekimliği Ne Demek?
HYP sağlık uzmanlarının kronik hastalıkların erken teşhisini yapabilmelerini ve kanıta dayalı tıp kılavuzlarının önerileri doğrultusunda uygun tedavi planlarıyla semptom ve bulguları kontrol altına alabilmelerini sağlayan bir platformdur.
Contents
- 1 HYP açılımı nedir?
- 2 E Nabizda HYP ne demek?
- 3 HYP kim yapar?
- 4 HYP takip ne demek?
- 5 Sağlıkta HYP ne demek?
- 6 HYP zorunlu mu?
- 7 Hastalık yönetim platformu nasıl kullanılır?
- 8 Halk Sağlığı Genel müdür?
- 9 Sina saglik gov tr nedir?
- 10 Aile Hekimligi nüfusları dusecek mi?
- 11 Kronik sağlık raporu nasıl alınır?
- 12 Hastalığı ne anlama gelir?
HYP açılımı nedir?
Sağlık Bakanlığı tarafından kronik hastalığı olan bireylerin tarama ve izlemlerinin ayrıntılı raporlanabilmesi amacıyla geliştirilen Hastalık Yönetim Platformu (HYP), 1 Ocak 2020 tarihiyle ülke genelinde uygulamaya geçiyor.
E Nabizda HYP ne demek?
Bakanlığımız bünyesinde Hastalık Yönetim Platformu (HYP) uygulaması geliştirilmiştir. HYP’nin AHBS yazılımları ile entegre olması beklenmektedir. HYP entegrasyon web servisleri ve HYP’de yönetilecek hastalıkların, tarama ve izlem nüfusları için E-Nabız Yardımcı Web Servisleri geliştirilmiştir.
HYP kim yapar?
Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanları vatandaşın ‘Kronik Hastalık Tarama Ve İzlemlerini’ Hastalık Yönetim Platformu’ ndan ( www.hyp.saglik.gov.tr) yapıyorlar.
HYP takip ne demek?
Ülke genelindeki aile hekimliklerinde yaygın kullanımına başlanan Hastalık Yönetim Platformu (HYP) yazılımıyla hipertansiyon, diyabet, obezite ile kalp ve damar hastalarının düzenli aralıklarla takip edilmesi, yaşam kalitelerinin artırılması amaçlanıyor.
Sağlıkta HYP ne demek?
– Aile hekimliği çalışanlarının vatandaşların kronik hastalık izlemlerini güncel tıbbi algoritmalar ışığında, Bakanlığımızın diğer sistemleri ile entegre şekilde elektronik ortamda yapabilmesi amacıyla geliştirilen Hastalık Yönetim Platformu (HYP) 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren tüm aile hekimlerinin kullanımına
HYP zorunlu mu?
Türkiye genelindeki tüm aile hekimliği birimlerinin, hedef nüfusundaki vatandaşları, hipertansiyon, diyabet, obezite, kalp-damar hastalıkları ile kanser ve yaşlı izlem taramalarına alarak, sonuçlarını Hastalık Yönetim Platformu’na (HYP) işlemesi zorunlu hale getirildi.
Hastalık yönetim platformu nasıl kullanılır?
Kullanıcı hastasının T.C. Kimlik numarasını yazarak sistemde hastasını arayabilir. Bulunan hastanın hastalık yönetim programlarındaki son durumlarını görebilir ve ardından seçtikleri hastanın durumunu daha detaylı incelemek üzere ‘Görüntüle’ butonuna tıklayarak Hasta Dashboard ekranlarına yönlendirilebilirler.
Halk Sağlığı Genel müdür?
Dr. Fatih KARA.
Sina saglik gov tr nedir?
SİNA Nedir? “Sağlıkta İstatistik ve Nedensel Analizler (SİNA); kurum kaynaklarının daha etkin yönetilmesi, merkez ve taşra teşkilatı kullanıcılarının karar alma yetkinliğinin artırılması amacıyla geliştirilen, Sağlık Bakanlığına ait yerli karar destek sistemi platformudur.
Aile Hekimligi nüfusları dusecek mi?
Aile hekimliği birimi başına düşen nüfus sayısı 2021’de 3 bin 140 olarak gerçekleşirken, 2022 hedefi 2 bin 800’e düşürmek şeklinde belirlendi. Aile hekimliği birimi sayısı ise 26 bin 740’tan 30 bin 680’e çıkarılacak. 3.1 olarak gerçekleşen kişi başı aile hekimi başvuru sayısı ise 3.7 olarak öngörüldü.
Kronik sağlık raporu nasıl alınır?
KRONİK HASTALIK RAPORU NASIL ALINIR? Kronik hastalıklar ile ilgili rapor almak için e-Devlet üzerinden e-nabız uygulamasına veya direkt olarak e-Nabız uygulamasından yapabilirsiniz.
Hastalığı ne anlama gelir?
Hastalık ya da sayrılık, beden veya zihinde meydana gelen, rahatsızlık, dert ve görev bozukluğuna yol açan belirli bir anormal duruma verilen isimdir. Kimileyin terim yaralanma, sakatlık, sendrom, semptom ve normal yapı ve fonksiyonun anormal çeşitlerini kapsayacak biçimde, geniş bir anlamda kullanılır.